Forside Noveller Log ind Opret bruger Søg Om siden Links

Dropping defence

Karakter: 3.5/6
Visninger: 10211

Af: kristian61.

Læs flere noveller af:
» kristian61.

Skriv til:
» kristian61
Tags: Unge
Dropping defence
(who's)

En novelle om den første samtale ved et comming-out. (ikke hardcore)


Jeg var næsten 29, og træt af det hele. Træt af at leve på halve sandheder og halve svar på alt for nysgerrige spørgsmål. Jeg ville leve et afslappet liv, afslappet også med mig selv.

Jeg ringede til min bedste ven, gennem hele mit liv, Jan.

Hej Jan sagde jeg, da han tog telefonen, kan du afse tid til en hyggeweekend hos mig ? det er snart længe siden og jeg savner at snakke med dig.

Jan var for nogle år siden flyttet til en anden by pga. kæresten. Men hun var forstående så Jan fik da lov til at tage på "mandeweekend" hos mig en gang i mellem. Hun indså at 2 mænds venskab gennem 25 år ikke var sådan at splitte ad, og det gjorde naturligvis at jeg holdt af hende og respekterede hende.

Vi fik en aftale op at stå til følgende weekend. Jeg fik travlt med at købe masser af øl, rødvin og røde bøffer. Jeg gættede på at Jan ville være mere afslappet til at høre min tilståelse, når han havde maven fuld af mad og rødvin.

Lørdag middag ringede det på døren, Jan stod på sin sædvanlige afslappede måde med en weekendtaske over skulderen: Dav grimme gamle mand sagde han da jeg åbnede døren og krammede mig.
Velkommen, imbecile toiletbørste, godt du kunne komme, det er sgu længe siden. replicerede jeg.

Jan smed sig sofaen: Nå ? guldøl eller aktivitet ? hvad står den på i eftermiddag ?
Jan fortsatte: Det er sgu længe siden jeg har tævet dig i squash - jeg har det hele med i bilen.
Jeg lod mig overtale. Godt nok var det ikke lige den rigtige aktivitet til min forestående tilståelse men Jan så forventningsfuld på mig og så kunne jeg ikke finde på nogen undskyldning for ikke at sige ja.

Efter et par håndmadder og en kop kaffe kørte vi ud i fitness-centret. Jan tævede mig godt og grundigt i squash, 2 timer i fuld fart, mere vandret end lodret.

Efter denne totur var Jan i vældigt humør og snakkede og drillede som altid. Vi gik ned i omklædningen for at få et bad og tørt tøj på.
Jan smed sin t-shirt og shorts som han altid gjorde og gik nøgen i retningen mod bruserne. Jeg kiggede efter ham, han var sgu en flot fyr, men den tanke måtte jages ud af hovedet.

Vi trak i vores lette træningsdragter og kørte hjem til min lejlighed igen.

Åbner du ikke lige en flaske rødvin ? bad jeg Jan, klokken er næsten 16 så jeg gider ikke drikke mere kaffe - gør du ?
Det var han helt med på og trak proppen af flasken og fandt et par glas.
Samtalen gik på hvad jeg havde lavet sådan jobmæssigt siden sidst og hvad Jan havde lavet, og den første flaske rødvin var snart forsvundet.

sammen gik vi i køkkenet og stegte bøfferne og ikke så snart de var sat til livs, sammen med endnu en flaske rødvin, smed Jan sig atter på sofaen og så meget veltilpas ud. Han snoede sig ud af sin træningsjakke, god mad og spiritus, så sad Jan altid i bar overkrop - sådan var han.
Han kunne nu også tillade sig det måtte jeg indrømme.

Jan fortalte lidt om kæresten og at de havde snakket om børn osv. Herpå fortsatte han: Hvad med dig - skal du ikke have kæreste og børn snart inden du bliver for gammel ?

Jan sad med en øl i hånden og pegede over på mig, herpå drak han nogle store slurke af flasken.

Jeg greb stikordet, og med lidt hakkende stemme, sagde jeg så: Det var faktisk derfor jeg gerne ville tale med dig, det var for endeligt at fortælle dig at jeg nok ikke sætter så meget pris på piger som du gør.
Jan kigge meget forbavset op: Er du til fyre ? Jan flyttede tankeløst den ene arm op over sit bryst, indså det og rettede sig i stedet for op i sofaen.

Ja svarede jeg ham: Jeg er til fyre.

Jans ansigt skiftede kulør flere gange og efter nogen tid spurgte han så: Hvorfor har du aldrig fortalt mig det ? Er du lun på mig ? Det håber jeg ikke fortsatte han.

Jan, sagde jeg: Du er min bedste ven derfor kunne jeg ikke fortælle dig det, jeg ville være sikker på at du forstod det først, ellers ville jeg risikere at du slog hånden af mig.

For fanden da - han sagde ikke mere, men sad tavst og drak sin øl.

Jeg skyndte mig at knappe nogle flere øl op og satte dem på bordet.

Jan var tavs igen et stykke tid, men sagde så: De mange gange vi har været i bad sammen efter sport. Forknyt fortsatte han: hvor tit har du ikke slæbt mig hjem fra byen, skide fuld, pillet tøjet af mig og lagt mig i seng.
Jeg gjorde det fordi sådan gør man når man passer på hinanden, indvendte jeg.
Ikke andet ? Nej Jan, ikke andet.
Han tordnede løs: Da vi var 17 og hende med bøjle på tænderne lavede store rifter i min tissemand, hjalp du med at forbinde den. Du kan da ikke sige at det ikke var spændende for dig ?
Inden jeg nåede at svare fortsatte han:
Jan så op: Hvorfor ikke, var jeg måske ikke god nok til dig, eller er min tissemand for lille ?
Jan var beruset, han hev sine træningsbukser ned og viftede rund med sit slappe lem. Du vil måske have dem større eller hvad ?
Det her var absurd, og løb helt af sporet.
Jan for fanden træk de bukser op, Jeg var fortvivlet over hvad jeg havde sat i gang, så i øjnene at vores venskab kunne ryge på dette her og det var lige det jeg ville undgå.
Jeg så på ham, han sad med tårer i øjnene og så på mig. Du er min bedste ven din fucking idiot mumlede han grødet.
Det gik op for mig at Jan følte sig virtuelt misbrugt og forladt.
Jeg havde fra starten håbet på noget empati fra Jan men nu var det lige modsat det var mig der skulle være den forstående.
Jeg gik over og satte mig ved siden af ham. Jan hvad betyder dette her, er jeg blevet en anden person for dig, har jeg fået sorte horn i panden ?
Jan smilede skævt: måske føler jeg mig sat lidt udenfor, jeg ved ikke, måske føler jeg mig brugt, har du brugt mig ?
Jeg fortsatte: Nej, og jeg er den samme, hvis du gir mig lov. Der er ingen nye omstændigheder i mellem os.

Jans øjne blev lidt fjerne: kan du huske da vi var 13 år og svømmede nøgen rundt i skovsøen var du da lun på mig ?
Nej Jan, vi var beste venner og vi havde det sjovt sammen.
han fortsatte: Jeg kan huske at vi legede i skoven og at du bandt mig til et træ - og trak mig i tissemanden - du var vist lidt klam.
Jan, forsvarede jeg mig: Det var dig der bandt mig, og det var dig der trak i min diller, og vi havde ikke engang hår på den endnu.
Han blev rød i hovedet - var det det ? ja det var det vist indrømmede han.
Gør det nogen forskel ? Ser du anderledes på mig nu ? spurgte jeg.
Nej, det gør jeg nok ikke, jeg er ked af at du følte det nødvendigt at fortie sandheden overfor mig,. Jeg ville måske gerne have vidst det noget før, men jeg forstår hvorfor du valgte som du gjorde og det var nok det rigtigste..

Lad os sove på det så snakker vi igen i morgen, jeg trak Jan op af sofaen..
Vi gik ind i mit soveværelse og Jan smed sine træningsbukser på gulvet og lagde sig i den ene halvdel af min seng.
Han rakte ud efter mig og tvang mit hoved over på hans bryst, hvor jeg blev liggende, og sagde så: Du holder fingrene fra min tissemand når jeg sover - forstået ?
Forstået Jan, svarede jeg.
Jan slukkede lyset og sagde så: Min body er til stang-tennis. !
Jeg greb elastikken på hans boxershorts og trak godt opad: Hold så kæft Jan.
Jeg har forstået budskabet jamrede han, vær sød og slip mine underhylere.
Efter nogen tids tavshed fortsatte han: Ved du egentlig at hver gang vi sover branderten ud, efter en bytur, så ligger du dig som du gør nu og savler på mig i søvne ?
Næ, svarede jeg, hvorfor har du aldrig fortalt mig det ?
Tjahh, det har faktisk aldrig generet mig svarede han og hans arm strammede sig om mig.

Kommentar