Forside Noveller Log ind Opret bruger Søg Om siden Links

Lasse del 6

(Lasse)

Karakter: 4.8/4
Visninger: 4621

Af: Kedde.

Læs flere noveller af:
» Kedde.

Skriv til:
» Kedde
Del 6.: Lasse og planen.

Med i denne del af Lasse er: Lasse, Kristian, Ali, Jens, Emil, Thomas og så Mads.

Kap 1: Hos Ali.

- Skal vi tage ham ind, sagde Kristian som var kommet hen til vinduet.

- Han går og holder øje med mig, sagde Lasse. Og han var også ovre i den gamle fabrik.

Kristian gik over til sengen, hvor han tog sine underbukser på og gik ned til hoveddøren for at åbne den.

- Hvad vil du? sagde Lasse, som var fulgt efter Kristian ned til hoveddøren.

Lasse havde ikke fået tøj på endnu, så han var stadig nøgen, da han gik efter Kristian. Og der, inden han åbnede døren, vendte han sig imod Lasse og sagde:

- Skal Mads se dig sådan, når jeg åbner døren?

Lasse så ned af sig selv og skyndte sig at gå. Da Kristian åbnede døren, var Mads næsten nede ved vejen. Mads skyndte sig tilbage til døren, hvor Kristian kun var iført i sine underbukser, og Mads kunne ikke lade være med at kigge på et bestemt punkt.

- Jeg skulle snakke med Lasse, sagde Mads, som havde svært ved at få blikket væk fra Kristians underliv.

- Han er ude i bad, sagde Kristian og tog sig til sin pik.

Lasse stod lidt væk fra hoveddøren, gemt bag ved et skab, som stod midt i gangen. Han hørte, at Mads spurgte, om han måtte komme ind og vente, til han var færdig med at være i bad.

- Nej, for så skal Lasse og jeg noget, så det kan du ikke, sagde Kristian, så du må kommer en anden dag.

Mads gik så, og Kristian lukkede døren og kom hen til Lasse, som stadig stod ved skabet.

- Så er han væk, sagde Kristian og daskede til Lasses nyvaskede pik.

- Nu tro han også, at vi to har været i gang, og han må også havde set, hvad der skete ovre i den gamle fabrik, sagde Lasse samtidig med, at han fulgte efter Kristian ind på værelset.

Kristian tog sit tøj på og Lasse satte sig i sin seng. Han sad og snakkede om Mads, og hvad han havde set, og om han nu ville sige det på skolen. Kristian satte sig ved siden af ham og tog fat i hans hoved, så Lasse så på Kristian.

- Nu skal du slappe af og høre, hvad jeg gør med ham Mads, så han ville havde ønsket, at han aldrig havde holdt øje med dig.

- Hvad vil du? sagde Lasse som kiggede på Kristian med sine grønne øjne.

- Først skal du ha' noget tøj på, og derefter skal vi over til Ali.

Kristian rejste sig fra sengen og gik ned i køkkenet, og Lasse fandt noget anden tøj og fik det på. Og da Lasse havde fået tøj på, gik han ned i køkkenet, hvor Kristian lige havde ringet til Ali. Lidt efter var de på vej over til Ali, og de fandt hurtigt ud af, at Mads fulgte efter dem, men Lasse og Kristian lod som ingenting. Da de kom hen til Ali, stod han udenfor og ventede på dem. De gik så ned på Alis værelse, og Kristian bad Ali om at rulle sine rullegardiner ned.

- Hvorfor skal jeg det, er der nogen der følger efter jer? grinede Ali.

- Ja, der er en som følger efter, og det er ham, som vi skal snakke om, sagde Kristian og satte sig sammen med Lasse i Alis seng.

Ali rullede gardinerne ned, hentede tre øl og satte sig i en stol og åbnede øllerne.

- Nu skal du høre, sagde Kristian, jeg ved, at I har været ovre i den gamle fabrik…

- Ja, det sagde du i mobilen, og hvor ved du det fra? sagde Ali og guffede noget af sin øl.

- Jeg ved det fra Lasse, sagde Kristian og tog også noget af sin øl.

Ali kiggede over på Lasse, som sad med sin øl mellem benene og var ved at sige. hvorfor han havde sagt det til Kristian. Men så begyndte Kristian at fortæller om Mads, at Mads havde set, hvad de havde lavet i den gamle fabrik. Ali sad og kigget ned i bordet. Han sad et par minutter, så rejste han sig op og tog sin mobil op fra lommen.

- Hvem vil du ringe til? spurgte Kristian.

Ali svare ikke på, hvad Kristian spurgte om, for da var han begyndt at snakke i mobilen. Det var Jens, som han snakkede med. Han bad ham om at går forbi Emil og tage ham med her over. Ali lagde på, satte sig igen, og tog en stor tår af øllen.

- Nu skal I høre her. Når nu Jens og Emil kommer, så skal vi finder ud af, hvad vi gøre ved ham Mads. For jeg tro ikke, at han holder kæft, så vi må hjælpe ham med at holde den, sagde Ali og klappede Lasse på låret.

Lasse begyndte at blive lidt nervøs over, om de nu ikke kunne få Mads til at holde kæft. For han kunne ikke klare, hvis han blev kaldt for bøsse, for de drillede ham med rigeligt i forvejen. Og hvad ville hans forældre ikke tænke, hvis de fik af vide, at han var til sit eget køn.

- Hvad sidder du og tænker på? sagde Ali og satte sig over ved siden af ham.

Lasse sagde ikke noget i første omgang, så Ali begyndte at nusse Lasses ene lår.

- Er du bange for, at Mads vil sige det til hele skolen? spurgte Ali. For det få han ikke lov til, og det skal jeg nok love dig, Lasse.

Ali tog sin øl, tyllede det sidste i sig og satte flasken på bordet. Han rejste sig og gik over for at hente en til, da det bankede på hans dør. Ali havde jo sin egen indgang til sit værelse, plus han havde sit helt eget badeværelse, og alt sammen i kælderen, så de kunne sidde og være uforstyrret af forældre der kommer og forstyrre dem, bare fordi de er nysgerrige efter, hvad deres børn laver. Ali gik ud til sin dør, og udenfor stod Jens og Emil. De kom ind til Lasse og Kristian som sad i Alis seng og drak øl.

Kap 2: Planen.

- Sæt jer ned, sagde Ali. Vil I ha' en øl?

Ja tak sagde Jens og Emil og satte sig i sofaen, som stod i den anden ende af værelset. Der stod der også to lænestole.

- Kom her hen to os, sagde Jens til Lasse og Kristian.

Lasse og Kristian gik hen til Jens og Emil, og Lasse skulle sætte sig mellem dem, og Kristian satte sig i den ene lænestol sammen med Ali.

- Nå, Lasse, kan du ikke fortæller Jens og mig om ham Mads, sagde Emil og klappede ham på låret.

Lasse begyndte at fortælle, hvad der skete, da han var på vej hjem fra den gamle fabrik.

- Han stod i det lille rum, som var ved siden af det rum, hvor vi fire var i, sagde Lasse og var ved at græde. Og jeg tro ikke, det var første gang, han har fulgt efter mig.

Emil tog og holdt om Lasse, og der trillede en tåre ned af Lasses kind.

- Du skal ikke være ked af det, sagde Jens. Vi skal nok få stoppet ham Mads med hans kiggerri.

De sad og tænkte på, hvad og hvordan de kunne få fat i Mads Lige pludselig rejste Ali sig op og gik over til et skab. Han tog nogle håndjern frem og smed dem på bordet. Alle kiggede op på Ali, som så satte sig ned igen.

- Har du en plan? spurgte Kristian og satte sin øl på bordet.

- Det kan man godt sige, jeg har, sagde Ali.

- Kom med den, sagde Jens nysgerrigt.

- Nu skal I høre. Vi skal bruge Thomas for at lokke ham over til den gammel fabrik. Han skal bruge ugen her på at kommer i kontakt med Mads. Og det skal vi hjælpe med, for vi skal lade, som om vi er uvenner med ham.

- Tro du at det vil virke? sagde Lasse, som havde fået hånden ned i Emils bukser.

- Har I andre ideer, til at få fat i Mads? sagde Ali og guffede noget af sin anden øl.

De sad og snakkede om, hvad de skulle gøre ved Mads, og om det nu ville gå alt sammen. Klokken nærmede sig 17 denne lørdag eftermiddag. Det havde været en hård dag for Lasse og alt det, han havde været igennem. Så Lasse takkede for en dejlig dag, og rejste sig fra sofaen og samtidig klappede Jens og Emil Lasse i numsen.

- Tak i lige måde, sagde Ali, Jens og Emil i kor, og grinede.

Kristian rejste sig også, men Jens holdt ham tilbage, for han skulle lige snakke med ham, når Lasse var gået. Ali fulgte Lasse ud til døren, og gav ham et kys på kinden og sagde:

- Hold øje med, om Mads følger efter dig, når du nu går hjem, sagde Ali. Og hvis han gør så ring til mig, for vi skal ha' fat i ham.

- Jeg skal nok se, om han kigger efter mig, sagde Lasse, som havde fået humøret op igen.

Lasse gik hjemad og tænkte på Mads, og om han nu gik bag ved ham. Han vendte og dejede rundt om sig selv mange gange på vej hjem fra Ali. Men han kunne ikke se Mads nogen steder, så da han kom hjem, ringede han til Ali og fortalte, at han ikke var fulgt efter ham hjem. Lasse havde hele huset for sig selv, for hans forældre var jo til bryllup og kom først hjem i morgen. Så da han nu havde huset for sig selv, lagde han sig på sofaen i stuen. Han tændte for fjernsynet for at se, om der var noget, han kunne se, men der var ikke noget særligt i fjernsynet. Han lod det køre på tv2 og inden længe, var han faldet i søvn. Han vågnede først, da der sad en ved siden af ham i sofaen, og klokken var næsten 8 om aftenen.

Lasse fik et chok, da han så, det var Kristian. Han sad kun i shorts og var fedtet godt ind.

- Hvordan er du kommet ind, og hvad er der sket med dig? sagde Lasse og satte sig op i sofaen.

- Da du ikke svarede, da jeg bankede på, tog jeg i døren, og den var åben, sagde Kristian. Og så gik jeg ind, og da jeg kom ind, kunne jeg høre, at fjernsynet kørte her i stuen.

- Det kunne have været mine forældre, som kunne sidder og se fjernsyn, sagde Lasse.

- Jeg var omkring huset og så, der ikke var lys på dit værelse, og da jeg kom til stuevinduet, kunne jeg se dig ligge her i sofaen.

- Hvorfor er du så fedtet ind, og hvor er din T-shirts? spurgte Lasse.

- Sådan så du også ud, da vi mødtes tidligere i dag, sagde Kristian med et smil.

Denne historie om, hvorfor Kristian er så fedtet ind, kommer på et andet tidspunkt, og den vil komme til at hedde: Kristians tur.

Ovre ved Ali havde han lige fået ryddet op efter turen med Kristian, da det bankede på døren.

- Kom ind! råbte Ali.

Det var Thomas, som Ali havde ringet efter, for at de kunne tale om den plan om Mads. De satte sig ned i sofaen og fik en øl, hvor så Ali begyndte at fortæller Thomas det hele. Thomas var med på ideen om at få fat i Mads, og at han skulle være uvenner med de andre.

- Det hele starter klokken 08:00 i skolen på mandag, sagde Ali.

Vil det lykkes for dem at få fat i Mads, og vil Thomas komme tættere på Mads og lokke ham over til den gamle fabrik. Og hvad vil Ali, Jens, Emil, Kristian, Thomas og til sidst Lasse gøre ved Mads. Følg med i del 7 og 8, som hedder: "Lasse og plan Mads" og "Lasse og Mads".
Kommentar