Forside Noveller Log ind Opret bruger Søg Om siden Links

En venlig mand giver ly for regnen

Karakter: 4.8/4
Visninger: 10362

Af: datgall.

Læs flere noveller af:
» datgall.

Skriv til:
» datgall
Tags: Aldersforskel og Første gang
Jeg sidder i et gammelt forfaldent busskur. Her gemmer jeg mig fra den øsende regn mens jeg stirrer ud på de mange biler som farer afsted udenfor. Det var sært, da der ellers tidligere på dagen havde været fremragende vejr. Jeg er lige kommet fra skole og havde misset bussen igen, og hvis jeg skal hjem, må jeg vente på den næste bus som først kommer efter 3 timer. Jeg sidder og er i mine egne tanker, da jeg pludselig hører en dyb men blid mandestemme råbe; ''Hva så knægt?'' Jeg vender mig om mod de fliser som var blevet lagt fra morgenen af, da jorden endnu var tør. Mine øjne møder et venligt blik fra en mand som står og læner sig op af et vejarbejdes skilt. ''Du kan ikke blive herude knægt, du fryser da ihjel!'' Hører jeg ham råbe gennem den øsende regn ''Det går!'' råber jeg til ham, i håb om at han vil lade mig være. ''Jeg tager ikke nej som et svar knægt, hvad siger du, at du hjælper mig med at rydte op på de resterende fliser, og så tager du med mig til et sted hvor der er læ '' Råber han med et venligt smil på læben. Selvom jeg var en smugle tvivlsom på om jeg skulle følge med en fremmet mand, så var der noget med den måde han smilede til mig, som gjorde mig tryk ved at han kun ville det bedste. ''Aftale!'' svarer jeg. ''sådan skal det lyde knægt'' siger han med entousiasmen som et lille barn. Jeg træder ud af skuret mod ham, hvor han dunker mig venskabeligt på ryggen.
*
Da vi senere er færdige, beder han mig om at følge med. Jeg følger med ham rundt om hjørnet. Og ganske vidst, der står der et lille transportabelt hus med hjul under.
''Træd indenfor'' siger manden, og det gør jeg så. indeni kan man høre lyden af regn på det hvide plastictag. ''Jeg skal nok tænde elradiatoren, det kan godt være at det er koldt nu, men når det først bliver varmet op er her varmt som helvede'' jeg sadte mig på en stol som stod ved et lille klapopbord i hjørnet. ''hvad er dit navn så foresten?'' spørger han mens han forbereder kaffe med ryggen til ''Daniel'' svarer jeg. ''goddag Daniel, mit navn er Benny, kan du lide kaffe?''

*Fortsættes*
Kommentar

Navn:ibbermand
Dato:27/01 2015
Vil glæde mig til fortsættelsen